Er dine fliser blevet grimme af ukrudt og alger? Her er, hvad du kan gøre for at komme det irriterende ukrudt til livs

rene fliser

Det kan ikke undgås, at din flotte flisegang en dag vil blive invaderet af ukrudt og alger. Dine fliser vil blive mørke, der hvor der er skygge og fugtigt, og ukrudtet vil pible frem mellem fliserne og sende dig på evigt arbejde med at fjerne det. Måske får dine fliser tilmed flisepest; gråhvide plamager, der sætter sig på dine flisers overflade. Hvordan renses dine fliser, og hvad kan du gøre for at komme ukrudt og alger til livs en gang for alle?

Ukrudt og fliser

 

Hvordan renses dine fliser?

Undgå at kravle rundt på alle fire og hive ukrudt op, eller at stå med en ukrudtsbrænder, og søg professionel hjælp. Dine fliser vil i første omgang blive renset med højtryksvask, dog på en skånsom måde, så fliserne ikke bliver slidt ned. Derefter får dine fliser en omgang algebehandling, som fjerner rester af alger, som højtrykvasken ikke kunne skylle væk. Dernæst får dine fliser en fliseimprægnering. Dine flisers overflade bliver beskyttet af imprægneringen, så flisernes evne til at optage fugt reduceres. Det gør, at det bliver svært for alger og pest at få tag i dine fliser, da der ikke længere er fugtigt, og der vil gå længere tid, før du igen må rense dine fliser. Til sidst fejes fugesand ned i sprækkerne, da meget af fugesandet bliver skyllet væk under højtrykvasken. Fugesandet gør det også ekstra svært for ukrudt at vokse mellem dine fliser.

tagfliser med alger

Tegn et abonnement og få 10 års garanti

Hvis du gerne vil komme alger, ukrudt og flisepest til livs en gang for alle, skal du tegne et abonnement og få 10 års garanti på flotte, velholdte fliser. Få lavet fliserens på Sjælland en gang om året. Du skal slet ikke foretage dig noget, når først du har tegnet et abonnement. Du får blot besked på, at det er tid til at få renset dine fliser. Efter rensningen bliver dine fliser behandlet med en skumbehandling, der forhindre rensningen i at nedslide dine fliser, hvilket betyder, at du kan holde dine fliser rense og flotte i mange år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *