Skal I vælge en badeferie eller en storbyrejse?

Badeferie

Der er en ferie i horisonten. Uanset om du skal afsted med familien, vennerne, kæresten eller bare dig selv, skal du vide, hvilken type ferie du vil på. Svaret er ikke nødvendigvis simpelt, og det er ikke sikkert at dig og dine rejsekammerater har det samme i tankerne. Her er nogle ting, I kan overveje. Læs mere på at-rejse-er-at-leve.dk.

Snak med hinanden om, hvad I har brug for

Det vigtigste at gøre, når I skal blive enige om et feriested, er at kommunikere jeres tanker klart og tydeligt. Hvis I ikke kan være ærlige og sige jeres mening overfor hinanden, uden at en anden part bliver sur, er det måske slet ikke dem, du skal rejse med. I har nok lidt forskellige ideer til jeres rejse; i så fald må I gå på kompromis, så alting bliver fair.

Hvad er jeres præferencer?

Når I har lagt alle kortene på bordet, kan I begynde at snakke om, hvad I allerhelst vil. Det skal være alt fra hoteltype til madpræferencer. Vil I bo på noget som et vandrehjem, eller nærmere på et all-inclusive hotel? Vil I lave mad selv, eller tænker I at gå på restaurant hver dag? Det er alt sammen vigtigt, og det kan gøre jeres fortrukne valg mere tydeligt, når det kommer til at vælge, om det skal være en badeferie eller en storbyrejse.

Afslapning eller oplevelse?

Nu kommer den store beslutning; tager I på ferie for at slappe af, eller rejser I for at opleve noget nyt? Uanset hvad, er en ferie en pause fra hverdagen, men for at det skal være total afslapning, skal hjernen også kunne koble af. Det kan den bedst på en badeferie, hvor I befinder jer i de nogenlunde samme omgivelser, så hjernen ikke konstant skal samle på ny information. Vil I derimod gerne lære om det fremmede lands kultur og få oplevelser, vil hjernen ikke slappe lige så meget af, men I vil få en masse unikke minder med hjem.

Storbyrejse: Museum eller shopping tur?

Overvej, hvad hver type rejse tilbyder. En storbyrejse tilbyder seværdigheder; fede turistområder, museer og butiksgader. Læssevis af restauranter til at teste forskellig slags mad, og en by fyldt med muligheder. Dog er oplevelser ikke gratis, og går I efter at opleve noget nyt hver dag, skal I formentlig også betale for noget nyt hver dag. Derfor skal I tænke over, hvad I vil prioritere.

Badeferie: Strand eller pool?

En badeferie giver en hel masse afslapning. I behøver ikke at tænke; lig ved poolen, solbad på stranden, læs en bog og spil kort med vennerne. Det er selvfølgelig forskelligt fra badeferie til badeferie, hvad stedet tilbyder. Der er forskel på, om det er et helt ferieresort med pool, strand og restaurant, eller om det er et almindeligt hotel med en pool.

Jeres personlige oplevelse

Uanset hvad, skal ferien nok blive god for jer alle sammen. Selv hvis I primært er på badeferie, kan I selvfølgelig godt tage et par dage med oplevelser og omvendt. Det skal være en personlig oplevelse, så sørg for, at I får gjort det, I allerhelst vil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *