Fisk i Aarhus

Er du bidt af en gal lystfisker eller ønsker du en afslappende hobby, som du kan bruge søndagene på, så er der i Aarhus en lang række muligheder for at tage ud at fiske. Inden du griber fiskestangen, så bør du dog være opmærksom på, at det ikke er alle steder, som du lovligt kan dyppe snøren. Både i Aarhus og i resten af landet er der en række regler for, hvor du må fiske.

Husk lystfiskertegnet

Lystfiskeri i offentlige vandløb, søer, Aarhus bugt og i havnen er generelt lovligt, bare du har et gyldigt fisketegn. Et fisketegn er lovpligtigt for alle voksne mellem 18 og 65 år, der ønsker at bruge vores alle sammens fællesarv på at fange fisk.

Et lystfiskertegn kan købes på fisketegn.dk. Et dagskort koster 40 kr. og et årskort kan erhverves for 185 kr. Vil du have det tilsendt, så koster det 15 kr. ekstra. Dette er ideelt for dig, der enten fisker ofte, ikke har mobiltelefonen med ud at fiske eller fisker på steder med dårlig dækning, så din e-mail ikke kan hentes frem.

Husk at et lystfiskertegn er personligt. Det skal fremvises ved forlangende og ID kan ved tvivl være påkrævet. Du må ikke dele dit lystfiskertegn med andre, og er I flere, der fisker sammen, bør i hver især sikre jer et lystfiskertegn.

Lystfiskertegnet er ikke alt

Når du fisker i Aarhus, skal du være opmærksom på, at nogle fisk kan være fredede. Der er såkaldte fredningsbælter, hvor forskellige fisk ikke må fanges. Både fredningsbælter og fisk varierer fra sæson til sæson, og er bl.a. afhængig af, hvilke fisk der har haft optimale betingelser for at yngle.

Det er Fiskeristyrelsen, der regulerer fredningsområder i og omkring Aarhus. Fx er der et fredningsbælte omkring udmundingen af Aarhus Å, hvor fiskeri ikke er tilladt. Det er vigtigt, at du orienterer dig herefter. Dette kan du gøre på fiskeristyrelsen.dk. Bryder du reglerne kan du i værste fald risikere bøder.

Fisk i havedammen

At fange fisk til at spise er ikke alt. Mange af os kan godt lide fisk i havedammen, da det er et kønt syn og kan skabe liv og dynamik i ens rekreative områder. Er du en af dem, der har en havedam, kender du sikkert til at have karper.

At have karper, og især koifisk i havedammen er igennem de seneste år blevet mere og mere populært. Det er den perfekte fritidsaktivitet for have- og gør-det-selv manden, der kan pleje og udvikle sin have, samtidig med at man får frisk luft.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *