Hvilket elarbejde kræver elektriker, og hvilket elarbejde kan du selv klare?

Elektriker

Det koster penge at antage en elektriker i Frederikssund til at hjælpe dig med elarbejdet derhjemme. Men det er en billig pris at betale sat op mod konsekvenserne af at lege med elarbejdet selv.

Selvom du har helt styr på diverse gør-det-selv projekter derhjemme, og selvom du har hænderne helt rigtigt skruet på, så skal du holde dig langt væk fra arbejdet med elinstallationerne. Der findes nemlig en lang række krav, som skal opfyldes, og som i vidt omfang kun kan opfyldes af en autoriseret elektriker. Men der er dog også visse opgaver, du selv kan udføre.

Hvorfor skal du som udgangspunkt hyre en elektriker i Frederikssund

Det kan være en fordel at lave en aftale om elarbejde med en lokal elektriker Frederikssund, hvis du bor i byen. Det skyldes, at du har ham eller hende tæt på, og derfor ikke skal betale store summer i kørsel, ligesom du også støtter det lokale erhvervsliv.

Men grunden til, at du helt generelt og i videst muligt omfang bør få en elektriker til at stå for udførelsen af elarbejdet derhjemme, er, at elarbejde som udgangspunkt er farligt. Du kan få livstruende stød, men du kan også med at få andres liv på samvittigheden. Der er nemlig også en brandrisiko, når du udfører elarbejde.

Af samme grund er der streng lovgivning om, hvad du selv må lave, når det kommer til elarbejde, og hvad du skal hyre en elektriker til at udføre for dig.

Hvilke elopgaver må du selv udføre?

Du må gerne selv skifte afbrydere og stikkontakter, ligesom du også må trække telefon-, antenne- og forlængerledninger. Derudover må du også skifte og montere diverse fatninger, ligesom du også må montere og skifte forlængerledninger og stikkontakter.

Hvis du har brug for at tage lamper ned og montere nye, så er det også tilladt, at du selv står for det.

Du skal dog altid være opmærksom på, at du under ingen omstændigheder må udføre nogen former for elarbejde, hvis du samtidig piller ved, ændrer eller udskifter på de grundlæggende installationer i boligen. Her skal du altid hive fat i din lokale elektriker i Frederikssund.

Endelig skal du naturligvis også huske at slukke for strømmen, inden du kaster dig over elarbejdet.

Hvilket elarbejde må du ikke selv lave?

Der er en lang række af elarbejder, som du altid skal få en elektriker i Frederikssund til at udføre for dig. Det gælder i sagens natur for opsætning af nye elinstallationer i hjemmet, ligesom det også gælder, hvis du skal have udført el i boligens måler- eller gruppetavle. Du må heller ikke selv montere ekstra stikkontakter eller udvide eksisterende stikkontakter.

Du må heller ikke hverken udskifte eller installere stikkontakter, afbrydere eller lamper, der sidder udendørs. Og endelig må du hverken tilslutte eller frakoble enheder, som af den ene eller den anden årsag ikke har en stikprop tilsluttet.

I ovenstående tilfælde skal du altid hyre en elektriker i Frederikssund ind til at hjælpe dig. Så er du også sikker på, at arbejdet er udført 100 % korrekt, og at der ikke er risici forbundet med arbejdet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *